2de hansbeurs

Je kent het wel… Eindelijk is het gelukt die kamer van de dochter of de zoon aan te pakken. Je hebt alles gesorteerd en de kamer weer op orde gemaakt zodat het terug functioneel en aangenaam is voor je kind. En geef toe ook een beetje voor mama en papa want wat’n geweldig uitzicht is dat zo’n mooie opgeruimde kamer.

Bij het opruimen van de kamer is het heel belangrijk dat je onderscheid maakt in de spullen die je weg wil gooien, weg wil geven en die dat je wil verkopen. Met die dat je wil verkopen gaan we vandaag aan de slag. Aanstaande zaterdag (25/03/17) ga ik ook op een 2de handsbeurs (tafelverkoop) staan van de gezinsbond in Kapelle-op-den-Bos. Ik ga de kledij en het speelgoed verkopen van mijn 2 jongens dat we niet meer nodig hebben of nodig achten. Nu denk je waarschijnlijk? Njah en wat heb ik er aan…Wel hey je kan komen kopen…spijs de kas van mijn zonen ? … heb ik dit echt gezegd!? ?

Nee serieus, ik heb al enkele malen meegedaan aan zo’n beurs en elke keer zie ik gestresseerde en ongeorganiseerde mama’s vertrekken of toekomen op de beurs. Dan denk ik “fieuw…ben ik even blij dat dit bij mij niet zo is en dat ik iets meer rust in mijn hoofd heb om op te starten”. Er zullen waarschijnlijk wel massa’s mama’s of papa’s zijn die hier weg mee kunnen maar dit is niet voor mij weggelegd.

Daarom! Enkele Tips: * Groepeer je spullen (zie mijn magnifieke foto ? )

* Sorteer…speelgoed bij het speelgoed, accessoires bij accessoires, hetzelfde voor babyspullen

* Sorteer je kledij op maat. Je kan eventueel nog een stapje verder gaan voor het zover nog in je geheugen gaat en sorteer op draagmaat. Zo kan je nog meer informeren bij de verkoop.

* Probeer alles zo minimaal mee te pakken (via plastieken bakken, trolleys, valiezen, …). Indien mogelijk kan je ook altijd gebruik maken van een kledingrek. Indien de verkoopsaccomodatie dat toelaat natuurlijk.

* Sleur geen of al te veel grote opzichtige zaken mee. Wil je het toch? Zorg dan voor genoeg manschappen voor al het sleurwerk ? .

Een alternatief is een foto (A4 formaat – duidelijke foto met prijs en eventuele afmetingen) meenemen en ophangen om later op die dag of in die week af te spreken om de verkoop af te ronden.

* Denk op voorhand al eens na over de prijs die je wil voor je spullen. Wil je alles van een prijs voorzien? (opgelet is veel werk, onderschat het niet!) Wil je liever per soort werken? Bijvoorbeeld voor broekjes €3, T-shirts €2 en etc?

* Gebruik eventueel uithangborden (A4 is goed! ) waarop je voorbeeld schrijft wat je allemaal hebt of dat je voorbeeld die kledij allemaal aan €1/stuk verkoopt.

* Bekijk even op voorhand (eventueel via google maps) of je op de plaats van de verkoop dichtbij kan parkeren want tenslotte is het toch een sleurwerk.

* Wees op tijd zodat je echt de mogelijkheid hebt om op je gemak je stand op te bouwen en je niet nodeloos je zit af te jagen.

[Ohja kleine noot…Ik spreek hier steeds uit de vorm dat de mama of de papa maar alles moet doen…maar natuurlijk moeten/mogen de kids helpen…maar dat is dan weer een ander blogje! ?]

Kan niet anders dan topverkoop zijn e nu!? Nee serieus …..VEEL SUCCES met de verkoop! ?

 

Geef een reactie