Aan de slag met de medicatiedoos

De medicijnendoos of kast is een plaats die nogal snel vergeten wordt. Een plaats die heel snel wanordelijk kan worden indien je ze niet tijdig aanpakt. Een chaotische zoektocht als je net dat medicijn of verband nodig hebt. Kortom iets dat je kan missen als kiespijn!

Om aan de slag te gaan, gaan we gebruik maken van 5 stappen:

#1 Neem je apothekersdoos en zet dit op een plaats die volledig leeg is (bijv. tafel), zodat je alle ruimte hebt om te werk te gaan – Heb je een kast, ga je uiteraard gewoon naar je kast toe.

#2 Verzamel alle rondslingerende medicijnen, pleisters, zalfjes, verbanden, … . Ik denk bijvoorbeeld aan medicatie die je het laatst hebt gebruikt of die je boven op de kids hun kamer hebt gebruikt voor het slapengaan of tijdens de nacht, …

#3 Doe ALLES uit je doos of kast en leg het neer op de tafel of op de plaats die je hebt voorzien. Profiteer van de situatie en maak je doos even proper met een vochtige doek.

#4 Kijk ALLES na op de vervaldatum. Is het verlopen ? Leg het even apart. Alles dat nog houdbaar en dus bruikbaar is leg je terug in de doos/kast.

#5 Opruimen. De doos kan terug op zijn plaats en hetgeen dat over datum is mag weg en ga je dus ook recycleren. Papier bij papier, de medicijnen gooi je het best niet (!) in de vuilbak voor misbruik te vermijden. Verzamel alle medicijnen, siroopjes, zalfjes, … en breng deze binnen bij de apotheek. Zij zorgen voor een correcte verwerking 😉

Tip 1: Duid je product aan met bijv. het cijfer 1 wat je eerst dient te gebruiken indien je er meerdere hebt. Tip 2: Zet je medicamenten zo in je doos of kast zodat je in 1 oogopslag alles kan zien. Tip 3: Herhaal dit proces geregeld. Ik doe dit bijvoorbeeld een 3-4 keer per jaar, zo blijft de doos overzichtelijk.

Zo nu kunnen jullie ook aan de slag gaan aan de hand van dit stappenplan. Ik ben ervan overtuigd dat jullie op deze manier een schitterend resultaat zullen bekomen. Heb je voor en na foto’s? Plaats ze gerust op onze facebookpagina.

Geef een reactie