Aan de slag onder de gootsteen

Als je gaat opruimen en (her)organiseren is het handig een deftige basis te hebben. Vandaar dat we vandaag aan de slag gaan met de kast onder de gootsteen. Het is een kleinere opdracht die direct zichtbaar resultaat geeft. Niet alleen is het visueel direct zichtbaar maar het bespaart je natuurlijk een hoop frustraties en/of ergernissen naar de toekomst toe voor als je wilde organizing plannen hebt binnen je huishouden. Zo kan je nadien vlotter aan je materiaal en je producten.

  Om een top resultaat te bereiken, gaan we aan de slag met volgend 7-stappenplan:

STAP 1: Maak de kast leeg. Haal alles, maar echt alles uit de kast zodat je een overzicht hebt van de ruimte die je ter beschikking hebt.

STAP2: Verzamelen. Kijk even in andere kasten of op andere plaatsen (bijvoorbeeld in de badkamer, aan het toilet, in de garage, …) waar je nog producten hebt laten staan. Laat jouw ruimte het toe deze daar te laten staan, laat het gerust staan. Het is niet de bedoeling dat je het daar MOET zetten. Je vult het aan zoals het, het beste werkt voor jou en jouw gezin.

STAP 3: Reinigen. Nu je kast leeg is, is het de moment om de kast grondig proper te maken dus schrobben maar 😊.

STAP 4: Selecteren. Bekijk even al je spullen na die je net uit de kast hebt gehaald. Ga even na of je ze allemaal gebruikt. Het heeft geen nut deze doelloos te laten staan in je kast. Extra opvulling in je kast, is extra opvulling in je hoofd. Heb je het niet gebruikt, doe het dan naar de kringloop of doe er iemand anders plezier mee, bijvoorbeeld via een weggeefgroep op fb. Producten of materiaal dat kapot is doe je gewoon weg in de vuilbak of naar het containerpark.

STAP 5: Organiseren. Bekijk even welke plaats je hebt en ga aan de slag. Je kan ook gebruik maken van een douchestang (zoals in het filmpje). Je kan gebruik maken van schoendozen, mandjes, dossierhouders, magazinehouders, haakjes, bokalen,… Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het eigenlijk gebruiken. Voor extra tips kan je eens kijken op de link hieronder van pinterest.

STAP 6: Proper achterlaten. Een heel belangrijke is dat je, je opdracht grondig afrond. Doe je handdoek in de was, laat je schotelvod drogen, ruim je vuil onmiddellijk op, hetgeen naar het containerpark moet doe je onmiddellijk in de containerpark-doos, enz.

STAP 7: Aanschouw, geniet en beloon jezelf!

Ter ondersteuning heb ik deze keer geen foto’s gemaakt maar een kort duidelijk filmpje. To inspire y’all! 😃 (Laat even weten mocht het filmpje niet werken)

Geef een reactie