A Story of Efficiency

In 2008 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Hogeschool te Brussel. Maar nog voor ik goed en wel was afgestudeerd zat ik al ambitieus achter een bureau te werken op mijn eerste job. 8 jaar lang heb ik in de Automotive sector rond gedwaald, wat totaal instoot tegen mijn diploma! Maar heb ik spijt? Helemaal niet. Integendeel… Dankzij deze -leerrijke, soms frustrerende, hobbelige & confronterende- ervaring ben ik tot het besef gekomen dat ik echt iets -zinvol- moest doen met mijn diploma en mijn passie, namelijk coaching.

Maar, natuurlijk was dit niet het enige dat speelde. Silke wou haar eigen baas zijn en wou vooral eens gaan doen waar zij zin in had -na 8 jaar zwoegen in die mannenwereld-.

Want geloof me of niet… ik heb veel initiatief nemende zaken terug in mijn schoot gekregen.

Bij deze mijn grootste en welgemeende excuses aan mijn ex-werkgevers dat ik jullie naar de next level wou brengen…

Zo graag wou ik het dat ik het zelf bijna elke keer op mijn evaluaties meekreeg.

“Silke… je genereert ook overal efficiënte processen in! Misschien ben je iets te enthousiast?”

Wat je dus al kan bedenken dat het bij de ene werkgever al iets meer in dank werd afgenomen dan bij de andere.

Maar soit! Al enige tijd was ik opzoek naar een opleiding die mij nog verder kon helpen in mijn nieuw doel dat ik vooropgesteld had.

Ik had mijn tanden tussentijds al gezet in enkele cursussen rond timemanagement, communicatiestijlen, efficiënt werken,… Maar blijvend zoeken naar echt datgene dat ik wou doen… ben ik in 2016 bij de opleiding ‘Word een professional organiser’ terecht gekomen van Annelies Mentink.

Een openbaring zeg ik u! Mijn verdoken passie van al die jaren kwam in 1 2 3 naar boven.

Wat’n geluk! Een job die je kan uitvoeren met al je passies bijéén. Een droom voor een generalistische dame zoals mij. Want wees eerlijk… iemand die thuis is op verschillende markten… dat is toch pas een meerwaarde binnen deze context?

Als professional organiser kom je namelijk met zoveel verschillende zaken in contact dat je wel op de hoogte moet zijn van verschillende zaken. Of je laten omringen door een pak experten waarmee je kan samenwerken of naar doorverwijzen. Dat kan ook helpen.

Een werkplek met plezier

Ik ben iemand die altijd wil bijleren en kijken hoe het efficiënter kan natuurlijk. Laat dat nu mijn job zijn! Zo ben ik kortelings in 2017 de bijkomende opleiding gaan volgen: “Coach werkplezier en inzetbaarheid”. Ondersteunende inzichten die dat tikkeltje extra geven aan je werknemers binnen je bedrijf. 

Benieuwd naar het volledige verhaal? Nodig mij uit als spreker op je event.